![Shakshuka med grillat bröd](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/759481ae62f3aa908e810618326190f02809caf3-600x600.png)
Gör så här1. Hacka gullök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja, med fördel en gjutjärnspanna. 2. Krydda löken med spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar, chili, salt och peppar. 3. Tillsätt 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten. Låt sjuda i 5 minuter. 4. Gör ett litet ”hål” i såsen med hjälp av en träslev, knäck ner ägget i hålet och låt steka klart. 5. Toppa med koriander eller persilja. 6. Servera med rostat bröd.
Shakshuka med grillat bröd
![Shakshuka med grillat bröd](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/759481ae62f3aa908e810618326190f02809caf3-600x600.png?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 tsk cayennepeppar
1 chili eller 1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 ägg
1/2 kruka koriander
Bröd
Gör så här
1. Hacka gullök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivolja, med fördel en gjutjärnspanna.
2. Krydda löken med spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar, chili, salt och peppar.
3. Tillsätt 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten. Låt sjuda i 5 minuter.
4. Gör ett litet ”hål” i såsen med hjälp av en träslev, knäck ner ägget i hålet och låt steka klart.
5. Toppa med koriander eller persilja.
6. Servera med rostat bröd.