Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Höstig köttgryta med potatisFör 4 personer2 st rödlök2 st schalottenlök2 st morötter1 paprika1 kg potatis1 msk tomatpuré800g ytterlårfilé (biff)En handfull feferoniEn handfull haricots verts500 ml buljong
Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.Servera!

Höstig köttgryta med potatis

När höstens kyla smyger sig på finns det inget som slår en rykande het köttgryta fylld med mustiga smaker. Denna gryta kombinerar mört ytterlår, färska grönsaker och en fyllig buljong som får puttra länge för att skapa en djup och rik smak. Serverad med kokt potatis blir det en perfekt måltid för mörka höstkvällar – lika uppskattad vid familjemiddagen som på helgens bjudningar.
Image
Ingredienser
För 4 personer

2 st rödlök
2 st schalottenlök
2 st morötter
1 paprika
1 kg potatis
1 msk tomatpuré
800g ytterlårfilé (biff)
En handfull feferoni
En handfull haricots verts
500 ml buljong
  1. Skär rödlök och schalottenlök i mindre bitar. Lägg dem sedan i gjutjärnsgrytan på medium värme med lite smör. Stek löken tills den börjat mjukna.
  2. Efter ca 5 min, skär morot, paprika och feferoni och lägg i grytan. Stek tills det har fått lite färg. Häll sedan av lök, paprika, feferoni och morot på en tallrik på sidan.
  3. Skär upp köttet i grytbitar och lägg dem i grytan och sätt på hög värme. Ha i lite smör och stek köttet i omgångar så att det får bra med färg.
  4. När köttet är stekt, häll i allt kött, grönsakerna och löken i grytan. Ha i en matsked tomatpuré och rör om ordentligt. Låt det stekas i ca 4 min för att få bort den råa smaken av purén.
  5. Fyll sedan på med 500 ml buljong och lägg i haricots verts. Låt det börja koka. När det väl kokar så sänker du värmen och sätter på locket. Låt detta koka i ca 1 timme.
  6. Efter 1 timme, ta av locket och låt det koka i ca 1 timme till utan lock.
  7. Efter ca 30 minuter, ta fram en ny kastrull och koka upp vatten. Skala sedan potatisen och lägg potatisen i kastrullen.
  8. Servera!