![Honungsbräserade vita rotfrukter](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/e3faadbd4445f0ab7da3e74c8c914aeccc5bcc84-600x800.jpg)
Gör så här:1. Skrubba rotfrukterna och skala löken, skär ner rotsakerna i snygga bitar men behåll lökarna hela och sautera dem utan att de tar färg i en wokgryta med olivolja.2. Tillsätt honung och kryddor samt apelsinjuice, soja, russin och 0,5 dl vatten.3. Låt grönsaker och lök bräsera under lock i grytan tills de är lagom mjuka och koka ner buljongen tills en tredjedel återstår, smaksätt med salt och peppar.4. Lägg upp på fat och strö över smulad Stilton.
Honungsbräserade vita rotfrukter
![Honungsbräserade vita rotfrukter](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/e3faadbd4445f0ab7da3e74c8c914aeccc5bcc84-600x800.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
Till 4 portioner
4 st små fina persiljerötter
4 st små majrovor
8 st små schalottenlökar
150-175 g Stilton
2 msk apelsinblomshonung
Saften från 1/2 apelsin
0,5 msk stött fänkålsfrö
5-6 st svartpepparkorn, grovt stötta
1 dl gula russin
2 msk olivolja
2 msk ljus soja
Gör så här:
1. Skrubba rotfrukterna och skala löken, skär ner rotsakerna i snygga bitar men behåll lökarna hela och sautera dem utan att de tar färg i en wokgryta med olivolja.
2. Tillsätt honung och kryddor samt apelsinjuice, soja, russin och 0,5 dl vatten.
3. Låt grönsaker och lök bräsera under lock i grytan tills de är lagom mjuka och koka ner buljongen tills en tredjedel återstår, smaksätt med salt och peppar.
4. Lägg upp på fat och strö över smulad Stilton.