Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Lax- och avokadopajTill 6-8 portionerPAJDEG4 dl vetemjöl 175 g smör eller margarin3 msk kallt vattenFYLLNING½ purjolök1 msk smör eller margarin300 g kallrökt lax 1 avokadoÄGGSTANNING4 ägg4 dl mjölk1½ dl vispgrädde2 dl riven ostDillSalt och peppar
Gör såhär1. Sätt ugnen på 225°C.2. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.3. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet. Strö över strimlad lax och tärnad avokado.4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, dill, salt och peppar och häll i formen.5. Grädda i ca 45 minuter och låt svalna. 

Lax- och avokadopaj

Lyxig men lättlagad, denna paj kombinerar kallrökt lax och krämig avokado med en len äggstanning och smak av dill. Den gyllene pajbotten och den milda purjolöken gör rätten både elegant och mättande. Perfekt som huvudrätt till en lätt sallad, eller som ett imponerande inslag på buffébordet. En garanterad favorit för både vardag och fest!
Lax- och avokadopaj
Ingredienser
Till 6-8 portioner

PAJDEG
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

FYLLNING
½ purjolök
1 msk smör eller margarin
300 g kallrökt lax
1 avokado

ÄGGSTANNING
4 ägg
4 dl mjölk
1½ dl vispgrädde
2 dl riven ost
Dill
Salt och peppar

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
3. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet. Strö över strimlad lax och tärnad avokado.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, dill, salt och peppar och häll i formen.
5. Grädda i ca 45 minuter och låt svalna. 

Pajformar