![Kronärtskocka med aioli, olivolja och salt](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/5e8b5e258a022e074b34f1c50154194e4947690b-1080x1080.jpg)
Gör så här1. Lägg kronärtskockorna i en kastrull och fyll upp med vatten så att det täcker. I med citronsaft och salt.2. Koka tills bladen lossnar när du drar i dem, cirka 45 minuter. Ta upp. Låt dem rinna av och servera med aiolin.3.
Kronärtskocka med aioli, olivolja och salt
![Kronärtskocka med aioli, olivolja och salt](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/5e8b5e258a022e074b34f1c50154194e4947690b-1080x1080.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
2 kronärtskockor
1/2 citron
2 msk salt per liter vatten
Vatten så det täcker
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1-2 dl rapsolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
1. Lägg kronärtskockorna i en kastrull och fyll upp med vatten så att det täcker. I med citronsaft och salt.
2. Koka tills bladen lossnar när du drar i dem, cirka 45 minuter. Ta upp. Låt dem rinna av och servera med aiolin.
3. Aioli: Mixa ingredienserna till aiolin med en stavmixer. Mer olja = fastare konsistens.