![Julig fläderglögg](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/5c04a3a788452b1b83db972e47bf54fcdcfc2fed-457x569.jpg)
Gör så här1. Lägg alla torra ingredienser i en glasburk med lock och slå på flädersaften. Låt dra upp till ett dygn i kylen men minst 8 timmar.2. När det är glöggdags - sila bort kryddorna och tillsätt det vita vinet. Värm glöggen, den ska inte koka bara ryka. Smaka av och späd ytterligare om det behövs.3. Servera i glöggkoppar eller glas som tål värme med en skiva apelsin, sultanarussin och sötmandlar.
Julig fläderglögg
![Julig fläderglögg](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/5c04a3a788452b1b83db972e47bf54fcdcfc2fed-457x569.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
0,5 dl strösocker
2 dl koncentrerad flädersaft
1 vaniljstång
6-8 hela kryddnejlikor
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 bit torkad ingefära
50 cl torrt vitt vin
Gör så här
1. Lägg alla torra ingredienser i en glasburk med lock och slå på flädersaften. Låt dra upp till ett dygn i kylen men minst 8 timmar.
2. När det är glöggdags - sila bort kryddorna och tillsätt det vita vinet. Värm glöggen, den ska inte koka bara ryka. Smaka av och späd ytterligare om det behövs.
3. Servera i glöggkoppar eller glas som tål värme med en skiva apelsin, sultanarussin och sötmandlar.