
Gör så här1. Stek chili, ingefära, vitlök och lök i ett par minuter för att få färg.2. Tillsätt sötpotatis, paprika och kikärtor och rör om ordentligt.3. Tillsätt slutligen citrongräspuré, tamarind, limejuice och socker, krydda och rör om ordentligt.4. Töm ner i din Crock-Pot, sätt på locket och koka i 4-5 timmar på Låg inställning eller 3-4 timmar på Hög inställning eller tills grönsakerna är mjuka.5. Efter den tiden, tag bort locket och koka i ytterligare 15 minuter, för att låta lite av vätskan att ånga bort, rör om ibland.6. Skeda över i en stor skål och rör ner hackad koriander. Servera i skålar med en stor klick crème fraîche, lite extra koriander och plattbröd.
Grönsakschilli

Ingredienser
2 msk olivolja
1 msk citrongräspuré
1 tsk hackad färsk röd chili
2-3 tsk tamarindpasta
1 msk finhackad färsk ingefära
Saften av 1 stor lime
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk strösocker
1 lök, grovhackad
Salt och nymald svartpeppar
2 sötpotatisar, skalade och skurna i 1 cm bitar
4 msk hackad färsk koriander
2 röda paprikor, skurna i bitar
410 g kikärtor på burk, avrunna
TILL SERVERING
Crème fraiche
Plattbröd
Gör så här
1. Stek chili, ingefära, vitlök och lök i ett par minuter för att få färg.
2. Tillsätt sötpotatis, paprika och kikärtor och rör om ordentligt.
3. Tillsätt slutligen citrongräspuré, tamarind, limejuice och socker, krydda och rör om ordentligt.
4. Töm ner i din Crock-Pot, sätt på locket och koka i 4-5 timmar på Låg inställning eller 3-4 timmar på Hög inställning eller tills grönsakerna är mjuka.
5. Efter den tiden, tag bort locket och koka i ytterligare 15 minuter, för att låta lite av vätskan att ånga bort, rör om ibland.
6. Skeda över i en stor skål och rör ner hackad koriander. Servera i skålar med en stor klick crème fraîche, lite extra koriander och plattbröd.