![Galette med zucchini och karamelliserad lök](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/bd8faf262a0fc6074b6ce7ca1ff06353010d80f1-600x600.png)
Gör så här1. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. 2. Skiva löken och stek på medelvärme i ca 30 minuter, tills löken blivit ordentligt mjuk.3. Tillsätt honung och rör runt tills löken blivit karamelliserad. 4. Skiva zucchini och marinera i olivolja, salt och peppar.5. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. 6. Vispa ihop ägget och bred på smördegen. Bred sedan på senapen på smördegen.7. Lägg på hälften av den karamelliserade löken i mitten av smördegen. 8. Lägg sedan 2 rader av zucchini på löken, fortfarande i mitten av smördegen. 9. Toppa med skivade tomater, timjankvistar och en halv smulad fetaost. 10 Vik upp kanterna på smördegen. Pensla med ägg på utsidan av smördegen. 11. Grädda i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter.12. Servera på en träbräda och skiva i fina bitar.
Galette med zucchini och karamelliserad lök
![Galette med zucchini och karamelliserad lök](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/bd8faf262a0fc6074b6ce7ca1ff06353010d80f1-600x600.png?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
250 gram smördeg
2 gula lökar
1 msk honung
1 msk smör
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1 ägg
1/2 zucchini
10 små tomater
1/2 fetaost
10 oliver
Timjan
Gör så här
1. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna.
2. Skiva löken och stek på medelvärme i ca 30 minuter, tills löken blivit ordentligt mjuk.
3. Tillsätt honung och rör runt tills löken blivit karamelliserad.
4. Skiva zucchini och marinera i olivolja, salt och peppar.
5. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper.
6. Vispa ihop ägget och bred på smördegen. Bred sedan på senapen på smördegen.
7. Lägg på hälften av den karamelliserade löken i mitten av smördegen.
8. Lägg sedan 2 rader av zucchini på löken, fortfarande i mitten av smördegen.
9. Toppa med skivade tomater, timjankvistar och en halv smulad fetaost.
10 Vik upp kanterna på smördegen. Pensla med ägg på utsidan av smördegen.
11. Grädda i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter.
12. Servera på en träbräda och skiva i fina bitar.