![Falsk Tryffel - tryffelkroketter](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/84d664cc420356a572f10b450fd75a91f0e7d82d-600x600.png)
Gör så här1. Dela och stek svampen tills den får fin färg. 2. Tillsätt schalottenlöken, persiljan, högrev, tryffel & creme double. 3. Smaka av med salt och peppar, kyl smeten. 4. Rulla sedan i 15 g stora ”köttbullar”5. Mixa panko med kolpulver 6. Rulla sedan bollarna i mjöl, äggvita och panko. Avsluta med en vända äggvita och panko till.7. Fritera på 150 grader i ca 4 min. 8. Salta innan servering
Falsk Tryffel - tryffelkroketter
![Falsk tryffel](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/84d664cc420356a572f10b450fd75a91f0e7d82d-600x600.png?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
Till 4 personer
100 g champinjoner
25 g smör
300 g mörkokt högrev
1 st finhackad schalottenlök
10 g finhackad persilja
2 dl creme double
10 g tryffelolja av god kvalitet
3 st ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
1 tsk aktivt kolpulver
Salt
Peppar
Gör så här
1. Dela och stek svampen tills den får fin färg.
2. Tillsätt schalottenlöken, persiljan, högrev, tryffel & creme double.
3. Smaka av med salt och peppar, kyl smeten.
4. Rulla sedan i 15 g stora ”köttbullar”
5. Mixa panko med kolpulver
6. Rulla sedan bollarna i mjöl, äggvita och panko. Avsluta med en vända äggvita och panko till.
7. Fritera på 150 grader i ca 4 min.
8. Salta innan servering