![Citrussallad med spetskål, ananas och chili](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/aaa67e824ffb44e9f50a6c8d708d1273d8c976ba-600x600.jpg)
Gör så här1. Skala grapefrukterna och apelsinen med en vass kniv. Se till att få bort det beska vita. Skär i mindre bitar.2. Finstrimla kålen. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda med limesaft och socker. Rör ihop med frukt och kål i en bunke.3. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.
Citrussallad med spetskål, ananas och chili
![Citrussallad](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/aaa67e824ffb44e9f50a6c8d708d1273d8c976ba-600x600.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
Till 4-6 personer
1 rosa grapefrukt
1 vit grapefrukt
1 apelsin
5 dl ananas i bitar
Ca 150 g spetskål
1-2 röd chili (spansk peppar)
1 dl färskpressad lime
½ dl strösocker
Gör så här
1. Skala grapefrukterna och apelsinen med en vass kniv. Se till att få bort det beska vita. Skär i mindre bitar.
2. Finstrimla kålen. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda med limesaft och socker. Rör ihop med frukt och kål i en bunke.
3. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas.