![Burrata med gröna bönor och svensk pesto](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/b936621ac49564b4760585dbf5880feb40c3696d-600x600.jpg)
Gör så här1. Gör peston genom att mixa alla ingredienserna förutom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under tiden som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt och peppar.2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten.3. Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Skär ett kryss i varje burrata och ringla över lite pesto. Servera resten vid sidan om.4. Strö över flingsalt, svartpeppar och ringla över lite olivolja.
Burrata med gröna bönor och svensk pesto
![Burrata med gröna bönor](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/b936621ac49564b4760585dbf5880feb40c3696d-600x600.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
Till ca 4 portioner
SVENSK PESTO
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl babyspenat
1 liten vitlöksklyfta, pressad
50 g Västerbottensost
½ dl rostade solroskärnor
2 tsk pressad citronsaft
Rivet skal från ½ citron
Ca ¾ dl rapsolja
Salt och svartpeppar
3 st burrata
400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)
Olivolja av god kvalité
Flingsalt och svartpeppar
Gör så här
1. Gör peston genom att mixa alla ingredienserna förutom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under tiden som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt och peppar.
2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten.
3. Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Skär ett kryss i varje burrata och ringla över lite pesto. Servera resten vid sidan om.
4. Strö över flingsalt, svartpeppar och ringla över lite olivolja.