
Gör så härSaffranspannkakor1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
2. Vispa ner lite mjölk i taget och till sist äggen.
3. Bryn smöret i kastrull och pressa ner saft och rivet skal från apelsin.
4. Häll smörblandningen i smeten och blanda samman allt.
5. Stek tunna pannkakor i stekpanna med en klick smör.Gräddyoghurt1. Vispa grädden och blanda med fet yoghurt (typ grekisk).
2. Ringla ner flytande honung och häll ner kokos.
3. Fyll pannkakorna med en stor klick med yoghurtgrädde, strö över färska bär och kokosflarn. Servera och njut!
Saffranspannkaka med krämig gräddyoghurt, kokos och färska bär
Tunna och frasiga pannkakor med saffran och rivet apelsinskal i smeten är ett tecken på att årets mysigaste tid är här. De passar perfekt att avnjuta till både frukost, lunch och dessert. Servera med en krämig gräddyoghurt och färska bär, eller en god sylt.

Ingredienser
Saffranspannkakor med smak av apelsin:
5,5 dl mjölk
Skal och saft från 1 apelsin
2,5 dl vetemjöl
3 ägg
3 msk brynt smör
1 kuvert saffran
Lite salt
Gräddyoghurt:
1 dl fet yoghurt
2 dl grädde
1 msk flytande honung
2 msk kokos
Gör så här
Saffranspannkakor
1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
2. Vispa ner lite mjölk i taget och till sist äggen.
3. Bryn smöret i kastrull och pressa ner saft och rivet skal från apelsin.
4. Häll smörblandningen i smeten och blanda samman allt.
5. Stek tunna pannkakor i stekpanna med en klick smör.
2. Vispa ner lite mjölk i taget och till sist äggen.
3. Bryn smöret i kastrull och pressa ner saft och rivet skal från apelsin.
4. Häll smörblandningen i smeten och blanda samman allt.
5. Stek tunna pannkakor i stekpanna med en klick smör.
Gräddyoghurt
1. Vispa grädden och blanda med fet yoghurt (typ grekisk).
2. Ringla ner flytande honung och häll ner kokos.
3. Fyll pannkakorna med en stor klick med yoghurtgrädde, strö över färska bär och kokosflarn.
2. Ringla ner flytande honung och häll ner kokos.
3. Fyll pannkakorna med en stor klick med yoghurtgrädde, strö över färska bär och kokosflarn.
Servera och njut!